Bijzondere maatwerk projecten

van Charleston Restauratie

Anders dan anders

Op zoek naar iets speciaals op eenden- of ander Citroën gebied? Een Charleston of Dolly in aparte kleuren? Een combinatie die eigenlijk niet bestaat, een extra raam in uw besteleend. Wij kunnen dit voor u regelen. Bekijk hier onze gekste en meest aparte projecten.

2CV bestel met extra ramen

Deze unieke besteleend is gebaseerd op de schaarse AZU-L Week-end en voorzien van extra ramen. 

Een gemoderniseerde oldtimer; 2CV AZ Bleu Glacier

Deze prachtige oldtimer uit 1960 is geheel gerestaureerd én gemoderniseerd om veilig mee te kunnen in het huidige verkeer. Deze Bleu Glacier is omgebouwd van 6 volt naar 12 volt, is voorzien van schijfremmen en een big bore motor.

2CV Pickup

Charleston Restauratie heeft al eerder touch-ups gedaan aan deze 2 cv pick up. Onze trouwe klant heeft de auto, voorzien van een Burton pickup kit, jaren geleden gekocht en heeft deze eyecatcher bij ons in onderhoud. De nieuwste restauratie omvatte nieuw plaatwerk, nieuw lakwerk van de voorschermen, plus een nieuwe, matte lak voor de gehele koets en motorkap.

De pickup eend is inmiddels ook al  een beroemde eend aan het worden en zelfs te zien in delen van een videoclip van de band Miracle Season.

Race eend met Alfa motor

Een wolf in schaapskleren. Je verwacht het niet als je voor het stoplicht naast zo’n koddig besteleendje staat, maar schijn bedriegt!
Deze auto heeft hiermee AutoWeek Magazine en hun website gehaald (lees hier meer over de publicatie)

Charleston Bestel met bijpassende caravan

Alle wensen in 1: een Charleston, een bestel eend, én een bijpassende caravan. Dit alles kon geregeld worden door Charleston Restauratie en sindsdien krijgt deze trouwe klant veel bekijks met zijn unieke combinatie.

ANWB eend

Alle ogen zijn gericht op deze ANWB bolide. Ooit een gewone eend, maar geheel aangepast in ANWB stijl door middel van een speciale kit. Wie wil hier nu niet door gered worden?

Citroën Isolé

De naam zegt het al, dit is een unicum, een zelf gebouwde auto, met zelfs onderdelen van een Messerschmitt. De boerenzoon die dit exemplaar bouwde, was vliegtuigmonteur en wist dus wel van wanten. De huidige eigenaar kocht dit fraaie exemplaar, in Frankrijk, als een ware trapauto. Er zat namelijk verder niets in. Samen met Chris Bogers van Charleston Restauratie is dit pareltje uiteindelijk een rijdend pronkstuk. En nieuwe lak? In dit geval niet: de patina van deze ‘pre war’, mag lekker blijven zoals het is. Bekijk hier het artikel van AutoWeekClassics, waarin deze eyecatcher genoemd wordt.

Charleston met eigenzinnig kleurenpalet

Voor wie de gangbare Charleston kleuren te gangbaar zijn, is het mogelijk om bij ons een geheel eigen kleurencombinatie te laten maken. Ben je niet helemaal zeker van welke kleuren er bij elkaar passen, of waarbij ook nog een mooie bekleding te vinden is? Neem contact met ons op voor advies. Dit exemplaar is tot in de puntjes op de nieuwe kleuren afgestemd; van stuur en dak tot aan de bekleding en het bagagerek. Wat een zonnetje!

2CV Schommelstoel

Onze klant kwam met een wel heel leuk idee: een eendenstoel met schommelonderstel, gewoon voor thuis! Wie wil dat nu niet? Wij gingen aan de slag met een los stoelframe, hier en daar wat aangepast en gelast op een schommelframe van metaal en hout.
De bekleding in de stijl ‘jeans’ past perfect bij het hout en het zwarte frame. Als dit geen speciaal maatwerk is, weten wij het ook niet meer!

‘Pakhuisbar’ met op maat gemaakte krukken

Om een extra zitgelegenheid te creeëren, waar van het prachtige havenuitzicht genoten kan worden, maakten wij een speciale ‘bar plank’, rustend op de scharnierpennen van de oude pakhuisdeuren van dit pand.
De krukken zijn op maat gemaakt, om op de juiste hoogte aan de plank te kunnen borrelen of eten. Een hoog staaltje customized meubelmakerij dus. De krukken zijn geïnspireerd op retro Tomado krukken en voorzien van een koeienhuiden zitting.