Wij restaureren uw (toekomstige) Citroën 2cv

2CV Restauratie

Is uw 2cv, Deux Chevaux oftewel ‘lelijke eend’ aan een opknapbeurt toe? Charleston Restauratie is gespecialiseerd in 2CV restauratie, onderhoud en reparatie. Wij geven uw geliefde eend de glans die hij verdient, waarbij kwaliteit voorop staat. Charleston Restauratie biedt een totaalpakket aan van chassis en plaatwerk, motor revisie, onderhoud, schadeherstel en spuitwerk. We leveren restauratie maatwerk voor iedere 2cv variant, van Dyane, Ami, Acadiane tot aan Besteleend. Of het nou gaat om deelrestauratie of totaalrestauratie. Wij staan voor u klaar.

Deelrestauratie

Bent u zelf al begonnen met het restaureren van uw 2cv, maar komt u tijd en/of technische kennis te kort? Afhankelijk van uw wensen kunnen wij ook een gedeelte van uw geliefde Deux Chevaux restaureren. Bijvoorbeeld als het gaat om auto interieur restauratie, revisie van remmen of simpel laswerk.

Totaalrestauratie

Verkeert uw 2cv in een staat waarin hij niet meer met een paar ‘simpele’ reparaties op de weg te krijgen is, maar u wilt toch uw auto in volle glorie herstellen? Dan betekent dit dat de auto tot aan de laatste schroeven uit elkaar wordt gehaald om vervolgens de auto opnieuw op te bouwen. Niet alleen de kapotte onderdelen worden vervangen maar alles wordt dusdanig onder handen genomen dat de auto weer volledig in nieuwstaat verkeerd, van plaatwerk restauratie, de techniek tot aan het interieur.

Bij een totaalrestauratie wordt de carrosserie van de auto volledig gestript en daarna volledig opnieuw opgebouwd om uiteindelijk een goed en kwalitatief eindresultaat neer te zetten. Alleen op deze manier kunnen wij de schade(s) goed in kaart brengen en beginnen aan de totaalrestauratie van uw 2cv. Wanneer het plaatwerk gedaan is wordt de auto in de epoxyprimer gezet. 

Het spuiten van de klassieke auto wordt in eigen beheer gedaan in onze eigen spuitcabine. Vervolgens zijn de motor, versnellingsbak en aandrijfassen aan de beurt. De slijtage van het motorblok wordt in kaart gebracht en deze wordt gereviseerd naar nieuwstaat. Uw Deux Chevaux rijdt straks weer zo goed als nieuw.

2CV moderniseren

Eenden uit de jaren 50, 60, 70 kunnen gemoderniseerd worden, om in het huidige verkeer mee te kunnen gaan. Dit moderniseren kan inhouden dat wij de stroomvoorziening in de gehele 2cv ombouwen van 6 volt naar 12 volt. Trommelremmen kunnen omgebouwd worden naar schijfremmen. Een oude, langzame motor kan vervangen worden door een totaal gereviseerde nieuwere motor of zelfs een big bore motor.

Waarom Charleston Restauratie

Door onze ruime ervaring in het restaureren van 2cv’s zijn wij in staat om uw auto weer in topconditie te brengen. Wij staan voor vakmanschap, specialisme, transparantie en kwaliteit. Bij Charleston Restauratie blijft de originaliteit van de auto behouden, wat niet alleen de waarde van de auto ten goede komt maar ook het trotse gevoel wanneer u weer met uw auto de weg op kan. Wij zijn fans die van onze hobby en passie ons werk hebben kunnen maken.

Uw 2cv weer in volle glorie laten herstellen? Neem contact met ons op of maak vrijblijvend een afspraak voor uw 2cv restauratie.